meny
stäng
boka din resa
STÄNG

VANLIGA FRÅGOR

FRÅGOR & SVAR

Här hittar du svar på de flesta frågor. Hittar du inte svaret du söker här, kan du alltid kontakta oss via mail eller telefon. info@ggresor.se eller tel: +46 8 413 99 885

BOKNING, ÄNDRING & AVBOKNING

Bokning sker via GG resors hemsida www.ggresor.se
När du beställer en resa på www.ggresor.se kan du boka in max sex personer per bokning. För att underlätta hanteringen av resan (betalning, köp av tillval, m.m.) rekommenderar vi att du gör en bokning per rum. Meddela oss era bokningsnummer om ni reser i ett större sällskap, så informerar vi hotellet och flygbolaget om att ni reser tillsammans.
Ange ditt tilltalsnamn och alla efternamn enligt pass. Namnet på bokningen måste alltid stämma överens med ditt pass. Vissa flygbolag accepterar inte namnändringar, även om det är en felstavning som ligger bakom ändringen. Se därför till att samtliga på bokningen har stavat sina namn enligt passet. Upptäcker du ett fel ber vi dig kontakta oss omgående. Kostnaden för att ändra namnet varierar beroende på vilket flygbolag du reser med. Läs noga igenom din bekräftelse direkt vid bokningen av resan.
Javisst! Vi erbjuder skräddarsydda studentresor helt enligt era önskemål! Kontakta oss för mer information och prisförslag på tel + 46 406928005, eller maila oss på info@ggresor.se.
Du som är under 18 år och ska resa måste mejla in ett skriftligt intyg från en förälder eller målsman. Fyll i blanketten “Under 18 år”. Scanna in och mejla den till info@ggresor.se. DOWNLOAD PDF
I priset ingår Tur- och retur resa med flyg. Flyg utgår från Arlanda, Skavsta, Oslo, Göteborg eller Köpenhamn. Flyg kan eventuellt utgå från en annan ort vid förfrågan. Vi försöker i möjligaste mån boka direktflyg men ett stopp kan förekomma. 7 nätters boende på valt hotell i Magaluf. Tillgänglig personal på resmålet, aktiviteter enligt valt VIP band. Massor av rabatter och förmåner på olika barer, restauranger, klubbar och events i Magaluf.
Avbeställningsskydd, transfer, reseförsäkring, ev. måltider under flyg- eller bussresor. Frivilliga utflykter. Eventuell deposition för hotellrum på plats står resenären för och fås tillbaka vid hemresan, Eco tax.
När du bekräftar bokningen får du ett bokningsnummer, vilket är en garanti för att resan är bokad. En bokningsbekräftelse skickas till huvud bokaren av gruppen som också fungerar som kontaktman.

FÖRSÄKRING & AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Ta med dig det Europeiska sjukförsäkringskortet som du får gratis på Försäkringskassan. Kortet gäller för fri sjukvård på de statliga sjukhusen i hela EU. Utöver det är det bra att ha en reseförsäkring som gäller för annat än sjukdom. De flesta har en reseförsäkring i sin hemförsäkring som gäller i 45 dagar.
Skulle olyckan vara framme så har vi personal som hjälper dig på plats! Personalen finns alltid till hands 24-timmar om dygnet om du skulle behöva någon hjälp.
Nej, du behöver inte vaccinera dig innan du åker till Mallorca.
Vi rekommenderar att man bokar med avbeställningsskydd. Om man mot förmodan skulle bli sjuk och inte ha möjlighet att följa med på resan får man återbetalning enligt följande mot uppvisande av gällande sjukintyg senast utresedatumet.(se villkor). Skyddet måste bokas i förväg och kostar 295 SEK. AVBESTÄLLNINGSSKYDDET GÄLLER ENDAST VID SJUKDOM mot uppvisande av läkarintyg. En avbokning måste skriftligen ske via mail till info@ggresor.se. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING AV RESAN med avbeställningsskyd: 3.1 Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande. -Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd. -Avbeställningskostnaden är 295 kronor per resenär. Nedan gäller för avbeställning med avbeställningsskydd: 3.1.1 Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan skall resenären erlägga 5 % av resans pris. 3.1.2 Vid avbeställning senare än 30 dagar, men tidigare än 14 dagar före avresan skall resenären erlägga 15 % av resans pris. 3.1.3 Vid avbeställning senare än 14 dagar, men tidigare än 24 timmar före avresan skall resenären erlägga 50% av resans pris. 3.1.4 Sker avbeställningen inom 24 timmar före avresan skall resenären betala hela resans pris. 3.2.6 Resenären skall avbeställa resan så snart som möjligt efter det att avbeställningsanledning uppkommit. Grunden för avbeställningen skall på tillförlitligt sätt styrkas med läkarintyg. Läkarintyget ska innehålla: Läkarens uttryckliga avrådan att delta i avtalat researrangemang, Diagnos, Dag för första behandling/undersökning, Datum för eventuell behandling/undersökning som ligger till grund för läkarens avrådande att resa. 3.4 Efter avbeställning skall belopp som resenären har tillgodo enligt ovan återbetalas utan dröjsmål, dock senast 14 dagar efter avbeställningen.
Enligt lag som arrangör av paketresor har vi ställt reseförsäkring i Spanien YEZZ TRAVEL & EVENTS SL med org nr: B5783682

FLYGRESAN

Så fort fakturan är betald skickas flygbiljetter och hotell voucher samt övriga tilläggstjänster ut till kontaktmannen. OBS: Resenären ansvarar själv för att ha giltligt pass, ev. visum (gäller endast om du inte är EU medborgare) och ev. försäkring.
Vi flyger till Palma de Mallorca flygplats. Flygplatskoden är PMI.
Det finns restriktioner för vad du får ta med dig både i handbagaget och i ditt incheckade bagage. På din flygbiljett star det hur många kg du får ha i ditt baggage respektive ditt handbagage. Normalt så är det en resväska på 20-23 kg och ett handbagage på 8-10 kg. Om man har mer än utsatt vikt får man betala övervikt på flygplatsen. Läs vilka regler som gäller för handbagage på Transportstyrelsen hemsida. http://www.transportstyrelsen.se/sv/Luftfart/Flygresenar/
NÄR SKA JAG CHECKA IN PÅ FLYGPLATSEN?
Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar före avresa då det kan vara långa köer vid både incheckningen och säkerhetskontrollen.
Har du tappat bort något på flygplatsen vid utresan eller ombord på flyget hem kontaktar du utreseflygplatsen
Dina restider kan ändras ända fram till avresedagen. På din biljett står preliminära avgångs- och ankomsttider (lokal tid). Vid en eventuell ändring av din resa hör vi av oss så fort vi får besked från flygbolaget.

VID ANKOMST

Våra guider möter dig på flygplatsen vid ankomsten. De väntar på dig utanför ankomsthallen för att hälsa dig välkommen och följa med dig till bussen och hotellet för incheckning.
Vi rekommenderar att man bokar vår förmånliga transfer tur och retur till hotellet i Magaluf. Våra guider möter upp på flygplatsen och ser till att man kommer till rätt hotell och detsamma vid hemresan.I annat fall finns det taxibilar rakt utanför ankomst hallen. Pris ca 42 € enkel resa.
Första kvällen möts vi på Grabbarna Grus Beach club för att mingla med övriga i gruppen samt personalen på GGBC.
Spanien har infört en ny turistskatt på 2.20 - 3.30 euro/person och natt beroende på månad och typ av hotell. Denna skatt betalas direkt till hotellet vid ankomst. Skatten gäller alla resenärer som besöker Balearerna. Läs mer: https://majorcadailybulletin.com/news/local/2016/03/28/43398/spotlight-the-tourist-tax.html
För att få ut maximalt av din resa så har vi plockat ihop de mest populära festerna och du som resenär med GG Resor får allt inkluderat i ditt pris vid köp av VIP paketet.Se mer på hemsidan exakt vad som ingår.

MALLORCA

Vattnet i kranarna på Mallorca går att dricka, men det är inte särskilt gott utan smakar mest klor. Man köper vatten i affären på flaskor eller i dunkar. På de större stormarknaderna kan man få en 5-litersdunk vatten för runt 1 Euro.
Priserna på mat och dryck varierar i Magaluf. Maten i affärerna kostar som hemma. På restaurangerna i Magaluf är det mycket varierande priser beroende på restaurang och standarden på maten. Men räkna med att det är som att gå ut och äta i Sverige fast lite billigare om du ska ha riktigt bra mat. Självklart finns det även jättebilliga restauranger där du kan bli serverad Spaghetti Bolognese med vitlöksbröd för 3.50 Euro!
Valutan är EURO. Du kan växla pengar på plats eller ta ut kostnadsfritt i automater med ditt kreditkort precis som hemma.

KONTAKT

Vi finns på plats för dig 24 /7 om något skulle hända. På dagtid hittar du oss på vårt huvudkontor. Adress: C/Pinada (Svenska gatan) mitt emot E4:an bar.GUIDER: Våra handplockade guider är utbildade och finns tillhanda för er 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan! Tack vare det nära samarbetet med alla klubbar, restauranger och kännedom om ön ser dem till att ni får hjälp med precis det ni behöver! Hela vårt team finns alltid tillgängliga via telefon ifall du som resenär eller anhörig har några frågor eller funderingar innan eller under resan!
Vi sköter allt på plats och ser till att du som förälder kan känna dig lugn även om det är första gången ditt barn reser ensam. Vi har många erfarna guider anställda på plats och direkt vid ankomst har vi ett välkomst- och informationsmöte. Vi visar vårt kontor och delar ut ett 24 h telefonnummer om det mot förmodan skulle hända något på plats.
• Vi är bäst på magaluf, istället för att ha flera destinationer där vi inte kan garantera hög kvalitet så har vi en destination där vi kan erbjuda allt av det bästa med högsta kvalité och garanti på din upplevelse! • VIP garanti. Ingen kan erbjuda vad vi kan till det pris vi erbjuder det för. • Vi garanterar att du minskar dina utgifter väl på plats när du reser med oss och våra exklusiva vippaket. • Vi erbjuder unika upplevelser framtagna för att göra din vecka minnesvärd. Paket speciellt utformade för unga resenärer! Framtagna med den erfarenhet vi samlat på oss under lång tid som verksamma på Mallorca. Något inget annat resebolag kan erbjuda. • Det enda resebolaget med ett servicekontor på plats där du som gäst kan träffa personal, ställa frågor och få hjälp. • Vart ni än befinner er har ni alltid personal nära er!